BATMAN / MERKEZ - Yenişehir Anaokulu

Mrt

Güzel havayı fırsat bilerek okulumuzun bahçesinde Sucuk Ekmek Partisi düzenledik.  Partide öğrencilerimize sucuk ekmek ikram edildi. Daha sonra müzik eşliğinde öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte doyasıya eğlendiler.

Mrt

Mini Çocuk Şenliği

Dicle Anaokulu işbirliği ile davet ettiğimiz İAS ÇOCUK ’un gerçekleştirdiği  ‘Mini Çocuk Şenliği’ gösterisinde;

-Tiyatro(Keloğlan ile Nasrettin Hoca)

-Sihirbazlık Gösterisi

-Animasyon Dans Show

Dicle Anaokulunun konferans salonunda sergilendi. ‘Mini Çocuk Şenliği’ gösterisinde çocuklar doyasıya eğlendi.

Şbt

28 Şubat Sivil Savunma Günü kapsamında Batman AFAD ekipi okulumuzu ziyaret ederek, acil durumlarda neler yapmamız gerektiğiyle ilgili öğrencilerimizi bilgilendirdiler, başta AfAD Ekibi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında kültürel değerlerimizi öğrencilerimize tanıtmak amacıyla değerli velilerimizle işbirliği yaparak evde bulunan el emeği ve göz nuru danteller(tepsi örtüsü,namaz külahı),yün örgüler( patik,lif bere,bataniye),tığ işi(yazmalar); yöresel giysiler gibi malzemeleri kullanarak yıldızlar sınıfında sergimizi açtık.Diğer sınıflardaki öğrencilerimizde sergimizi ziyaret ettiler.

Ock

Dicle Anaokulu,  işbirliği ile ‘’Okulda Sinema Etkinliği’’ düzenlendi. Etkinlik için sinema biletleri hazırlandı. Sinema kuralları hakkında bilgi verilerek her öğrenciye bilet verildi ve mısır ikram edildi. Böylece toplumsal uyum becerileri ve iletişim becerileri geliştirildi. Ayrıca öğrencilerimiz patlamış mısır eşliğinde film izleyerek eğlenceli vakit geçirdiler.

Ara

Çocuklarımız için itfaiyenin önemini anlatmak, onların güvenliği ve yangın güvenliği konusunda bilinçlendirmek amacıyla Batman belediyesi itfaiye ekibini okulumuza davet ettik. İtfaiye ekibi, çocuklara itfaiyenin ne zaman çağrılması gerektiği, yangınların nasıl söndürüldüğü,  itfaiye aracının içinde bulunanlar ve itfaiye ekibinin neler yaptığı hakkında bilgi verdi. Daha sonra okul bahçesinde çıkan yangına nasıl müdahale edileceği ve yangın esnasında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. Bu, eğitici ve keyifli deneyim için batman belediyesi itfaiye ekibine çok teşekkür ederiz.

Ara

Okul aile arasında işbirliğini arttırmak amacıyla çocukların gelişiminde velilerimizle birlikte hareket ederek ‘Çılgın Şapka Partisi’ etkinliğimizi gerçekleştirdik. Çocukların yaratıcılıklarını kullanıp aileleriyle eğlenceli vakit geçirip tasarladıkları şapkalar için başta öğretmenlerimize, çocuklarımıza ve değerli velilerimize çok teşekkür ederiz.

Ekm

Veli katılım etkinlikleriyle öğrencilerimizin okula uyum sürecini kolaylaştırmak ve etkinliğe katılan velilerimizin, okulumuzun amaçları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak; Aile, öğretmen ve okul arasında sağlıklı bir iletişim, işbirliği ve güven ilişkisi gerçekleştirmeyi amaçlamaktayız. Bu etkinlikler çocuklarımızın eğitimsel gelişmelerine büyük katı sağlamaktadır. Etkinliğe katılan velilerimiz ve öğrencilerimiz oldukça keyifli zamanlar geçirdiler.

Ara

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, okulumuzda coşkuyla kutlandı. Bu hafta boyunca tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulandı.

Ara

Bu dönemde çocuklar daha çok özdeşim kurarak çevrelerinde gördükleri mesleklere sahip olmayı isterler. Çocuklarda oluşan özdeşim kurma zamanla çocuğun kendi ilgi ve yeteneklerini fark etmesiyle daha gerçekçi ve kişilik özelliklerine uygun seçimler yapmalarını sağlayacaktır. Meslek gelişim süreci çocuğun yetişkinlikte bir meslek sahibi oluncaya kadar devam eder.

Rehberlik servisi olarak çocuklarımızla bu sürecin temelini atmaya çalıştık. Etkinliğimizde sözel ve görsel uyarıcılar, kartlar kullanarak etkin katılım sağladık ve sürecimizi bu şekilde tamamladık.